24 Kasım 2022

ULTRASYON ÇEKİMİ: -HEMEN ŞİMDİ Mİ ?

     Elit Tabakanın deyimiyle “varoş” olarak tabir edilen bir kent. İstanbul Anadolu Yakasında 1985'lerden sonra gelişmeye başlamış, ilk önce köyden kasabaya terfi etmiş, sonrasında belediyelik kazanmış ve ardından da ilçe vasfını almış bir yerleşim yeri.

    Meskun insanlarının ekseriyeti güzel memleketimizin doğu kısmından gelip yerleştikleri bir ilçe. İlk önceleri Sağlık Ocağı olarak hizmet veren bina, sonrasında Devlet Hastanesine dönüştürülerek, ani nüfus göçüyle şişen Kasaba Şehre hizmet vermeye devam ederken, etrafına bir çok ilaveler eklenmiş. İlavelerle büyütülmeye ve genişletilmeye çalışılan hastahane binası yetersiz kaldığından, yanı başında 4-5 katlı ek bir binada hizmet vermeye devam edilmekte olan bir şehir.

    Kucağında çocukla bir kadın, doktor muayenesi sonrası ultrason çekimi kaydı yaptırmak için sıraya girer. Evde kalan diğer çocuklarını komşusuna emanet etmiştir.

    Komşusuna:

    - “Size çok yük olacağım sanırım. Hastane işi bu belli olmaz. Lütfen hakkınızı helal ediniz. Ayrıca çocuklarıma göz kulak olduğunuzdan dolayı ayrıca teşekkür ederim”. diyerek evden çıkmıştır. Doktor muayene sonrası ultrason istediğinde kendi içinden:

    - “Eyvah. Bir ayda sonuç çıkmaz. Bari ultrason randevusunu uzatmasalar da 15-20 gün içinde falan verseler” diye kendi dünyasında konuşarak kayıt masasına yönelir. Görevli personel hastanın kimliğini alıp kaydını açar. Kucağındaki sevimli yavrunun yanağından bir fiske alarak:

    -“Hanımefendi ultrason kaydınızı açtım. Şu karşıdaki 2 nolu odaya giderek çekiminizi gerçekleştirebilirsiniz” der.

    Çocuklu kadın şaşkındır. Duyduğuna inanamaz. Sevincinden ve mutluluğundan yanaklarıyla beraber kulakları da kızarmıştır. En az 20 gün, bir aya razı olmuşken, ultrason çekimi hemen şimdi gerçekleşecektir.

    Dilinden gayr-i ihtiyarı şu cümleler dökülür.

    - “Hemen şimdi mi”?



Mehmet İNCİ 

07/06/2016 

İstanbul

Uzay Çağı Öyküleri 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder